Ting du bør vide inden du køber bil

06 september 2021 Steffen Hansen

At købe en bil er måske den næststørste ting, man kan komme ud for efter det at købe et hus. Der er tale om meget store investeringer, som de fleste finansierer med en form for lånte penge, da det er de færreste, der bare kan gå ud og købe en bil eller et hus kontant.

Overvejer du, eller har du besluttet dig for at købe en ny bil, så er der nogle ting, der er vigtige at være opmærksom på og huske, inden man underskriver en slutseddel.

Køb privat eller af forhandler

Du skal først og fremmest finde ud af om du vil købe din næste bil privat, eller af en forhandler. Der er både fordele og ulemper ved begge, som vi vil forsøge at komme ind på i denne artikel. Når du køber af en forhandler, er du for det meste bedre beskyttet, end hvis du køber af en privat sælger.

Det kan være en god idé at sætte sig ind i købeloven, så du ved hvornår du er stillet uanset hvilken sælger du vælger at købe din nye bil hos.

Køb ny eller brugt

Du skal også have fundet ud af, om du vil købe en ny bil eller finde en god brugt bil. Der er stor prisforskel på nye og brugte biler, og med den udvikling og fart som markedet kører med, så kan man i dag finde en rigtig god brugt bil, for forholdsvis små penge.

Det er dog nogle fordele ved nye biler, som man ikke kan komme udenom. Mange ny biler har f.eks. en kilometergaranti, der gør at du er dækket i tilfælde af at motoren eller gearkassen ryger sig en tur. De fleste garantier udløber ved 150-200.000 km eller efter en bestemt årrække. Kia tilbyder f.eks. op til 7 års garanti på alle deres nye biler. Denne garanti følger også bilen hvis man køber den brugt.

Flere Nyheder