Hvad er afbalancering af hjul?

09 marts 2022 Steffen Hansen

advertorial

Afbalancering af hjul omhandler at placere hjul i en afbalanceringsmaskine og så bliver der målt hvorvidt hjulenes balance under en rotation er afbalanceret og det indikerer hvor stor en modvægt det skal placeres så hjulene kommer i balance.

Hvis dette er tilfældet så er det meget vigtigt at man går dette i møde, og derfor bør man få det fikset med det samme. Læs mere omkring hvorfor det er vigtigt og hvornår de bør afbalanceres herunder.

hjul afbalancering

Hvorfor er afbalancering vigtigt?

Typisk så er et dæk faktisk ikke ligevægtig hele vejen rundt, et fælg kan være mere tung i den ene ende end den anden ende, og det kan skabe en ubalance når hjulet ikke ruller jævnt på vejen, det kan mærkes i hele bilen som vibrationer samt rystelser i hele bilen.

Det påvirker såvel ens køreglæde som komfort når man er ude og trille en tur, men mere end det, så påvirker det faktisk også ens brændstofs forbrug. Med tiden bliver dækkene slidt mere skæve og rullemodstanden bliver derfor også større, så man kører mindre kilometer på literen. 

Hvornår skal dine hjul afbalanceres?

Du skal gerne have dine hjul afbalanceres hver gang man skifter sine dæk, og det gælder uanset om det er sprit nye dæk, ved et sæsonskifte eller efter ens dæk er blevet lappet. Hvis rattet begynder at vibrere under kørslen, så er der en god chance for at dine hjul er i ubalance. 

Få afbalanceret dine dæk

Du kan nemt og hurtigt finde en udbyder til at afbalancere dine dæk, det er så nemt som at lave en internetsøgning på for eksempel, google. Du kan søge på henholdsvis “dæk i Afbalancering Haderslev” og så vil der dukke en masse søgeresultater op, med bud på afbalancering af dæk i dette område, du bør dog angive dit eget område i søgefeltet.

Flere Nyheder