Få et flot og levende gulv igen med en billig gulvafslibning

24 marts 2019 Astrid Pedersen
Få et flot og levende gulv igen med en billig gulvafslibning

Er dit gulv blevet træt og trist i overfladen? Så er det nok på tide med en professionel gulvafslibning.

Hvordan forløber en gulvafslibning?

Når du laver en aftale med en professionel gulvsliber angående en gulvafslibning, vil håndværkeren først og fremmest tage dit trægulv i øjesyn. Formålet er at vurdere gulvets beskaffenhed, og med udgangspunkt i denne vurdering foretage en beslutning om hvor meget – eller lidt – det er nødvendigt at slibe af træværkets overflade for at få gulvet til at fremstå smukt og ensartet. Det er vigtigt at få klarlagt, om der er større skader på gulvet, som er skjult for det blotte øje, og som kan nødvendiggøre en decideret gulvafhøvling. Men i langt de fleste tilfælde, hvor træværket kun har lidt overfladisk skade – for eksempel i form af småridser og skrammer, misfarvninger fra solfalming og spildte væsker, eller de klassiske slidspor – kan gulvet sagtens blive flot ved en grundig og effektiv gulvafslibning.

Gulvsliberen vil hernæst slibe gulvet ved hjælp af en slibemaskine, som er påmonteret en pude, hvorpå sandpapiret fastgøres. Først slibes med en grovkornet variant af sandpapir, således at alle de grimme og skæmmende pletter, misfarvninger, slidspor, splinter, ridser og skrammer fjernes. Dernæst pudses gulvet efter med fint sandpapir, så gulvet bliver strålende og ensartet – klar til den plejende og beskyttende efterbehandling.

Når du skal vælge, hvilken efterbehandling dit gulv skal have efter endt gulvafslibning, skal du tænke på hvor megen tid du har tænkt dig at sætte af til vedligeholdelse af dit gulv. Hvis du har børn eller kæledyr, og i øvrigt ikke gider bruge timer hver uge på at skrubbe dit gulv med særlig sæbe, kan du med fordel vælge en forseglende behandling med en hård lak frem for den kønne, men krævende, sæbe behandling.

Du kan få et gratis og uforpligtende tilbud på billig gulvafslibning på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder