For en hårdtarbejdende børnefamilie er eftermiddagen og de tidlige aftentimer det mest pressede tidspunkt på dagen. Her skal købes ind, hentes børn, kokkereres, gøres rent, laves lektier, og køres til diverse fritids aktiviteter. Og selv om man kan købe sig til rengøring, og mad kan købes færdiglavet som take away eller færdigretter fra supermarkedets fryse- eller køledisk, er det nu alligevel mest tilfredsstillende med et hjemmelavet måltid mad. Men hvordan skal man næsten få tid og overskud til at lave sund og nærende mad, når der er så mange andre opgaver, som presser sig på?

Chili con Carne – retten som tåler at blive lavet i stort kvantum

Løsningen er simpel: Lav mad i store portioner, som kan fryses ned og tøs op senere hen. På den måde sparer du tid, som du ville have brugt på at fremstille et helt måltid fra bunden. Det tager allerhøjst tyve minutter at opvarme en portion Chili con Carne og dertil koge en portion ris. Og Chili con Carne er en populær, nærende og mættende spise for små og store.

Det helt store plus ved Chili con Carne er, at du kan lave en kæmpe gryde på én gang – faktisk bliver din Chili con Carne kun bedre af at blive fremstillet i store mængder. Og som ekstra bonus vinder retten yderligere ved at få lov at hvile i køleskab. Det betyder, at du kan bruge en times tid søndag eftermiddag på at lave en ordentlig skudefuld Chili con Carne – og så har du faktisk til hele ugen!

Chili con Carne er nemt og billigt at lave

Der skal ret meget til, før man for alvor går galt i byen med Chili con Carne. Det er en ret, som de fleste kan lave – og derfor kan du med fordel invitere dine større børn med i køkkenet, når der skal laves Chili con Carne. Du kan finde opskrift på Chili con Carne på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne