Brug din udestue hele året rundt!

29 december 2020 Anne-Mette Hansen

Hvordan gør du din udestue helårsvenlig? Så du om vinteren kan sidde trygt og lunt og se på sneen dale eller regnen der pisker ned? Men at du også kan bruge den om sommeren, som en overgang mellem stue og have? 

Læs med her og få flere råd til at indrette din udestue til brug hele året rundt!

5 tips til at gøre din udestue helårsvenlig

Du kan selv gøre rigtig meget for at gøre din udestue egnet til brug hele året rundt. Nogle af tingene skal du tænke på, når udestuen opføres. Mens andre ting kan tilføjes hen af vejen. 

1. Gulvvarme

Det er en rigtig god idé at få anlagt gulvvarme i din udestue. Det er en helt ideel opvarmningskilde i stedet for f.eks. el-radiatorer. Du får også fordelen ved at kunne træde ud på et lækkert og lunt gulv selv om vinteren. 

Det er nemmest at lægge gulvvarme, når du opfører udestuen. Men det kan også tilføjes senere hen, hvis du f.eks. skifter gulvet. 

2. God isolering

Udestuen skal være godt isoleret, for at du kan bruge den hele året rundt. Det skal der sørges for, når den opføres. Vælg gerne gode termoruder og sørg for godt med isolering under gulvet, ellers kan det have en tendens til at blive fodkoldt. 

3. Slidstærkt gulv

Man render ofte ind og ud af udestuen. Det betyder, at der nogle gange kommer beskidte sko ind ude fra haven. Derfor er det fornuftigt ikke at vælge det mest sarte gulv. 

4. Udgang til terrasse eller have 

Til brug om sommeren er det skønt, at du nemt kan bevæge dig fra udestuen og ud på terrassen. 

5. Gardiner eller lameller 

Om sommeren kan udestuen blive meget varm at opholde sig i. Det er derfor ideelt med afskærmning for solen som gardiner eller persienner. 

Her kan du læse mere om indretning af udestue: https://husblog.dk/skoen-inspiration-til-indretning-af-udestue/.

Flere Nyheder